Loading...

Consells bàsics per la verdolaga

by Floristeria Palmira, 19 Juny, 2015

Consells bàsics per la verdolaga

La verdolaga és una planta ideal pels mesos d’estiu, doncs comença a florir al final de la primavera , i acaba al final de la tardor. Manté molt bé l’aigua i té unes flors molt boniques. Serà doncs, durant l’estiu quan més florirà. De fet és una planta carnosa, tipus el cactus, per tant floreix millor en condicions càlides i àrides.

El seu nom científic és:  portulaca

Es una planta de la família de les Portulacaceae. El seu origen no és del tot clar. Hi han fonts que parlen d’origen oriental, en concret de l’India i d’altres fonts parlen que és d’origen argentí i brassileny.

Les seves tiges son una mica vermelloses. Les fulles estan en els extrems de les tiges i les flors acostumen a tenir 5 pètals bastant definits ( com mostren aquestes fotografíes )  i poden ser de color vermell, groc o taronja.

 

 

SOL

Es pot tenir en ple sol, ben bé tot el dia, doncs resisteix bé la calor.

Per tant és ideal per racons i  jardins decorats amb roques , i jardins amb envoltats de parets de maons, on la calor queda ben retinguda.

AIGUA

L’haureu de regar  un cop per setmana , i a la tardor pot ser menys. No ho feu amb aigua molt freda. Es molt important que dreni bé, per aconseguir-ho hi podeu afegir grava.

ESPAI

Recordeu , tal i com passava amb les petúnies,  si les teniu al terra i no en un test, que, per que creixin bé, hauran d’estar separades entre si, com a mínim 20 cm.

ALTRES UTILITATS

En alguns països, una variant de la portulaca , la “oleracea”  s’utiltza per cuinar, tant les flors com les fulles. Aquestes es poden menjar crues com si fos enciam , acompanyant uns tomàquets o rúcula i un bon raig d’oli  o cuites ( al vapor o bullides ) com si fossin espinacs.

També queden molt bones com a ingredient a les pizzes.

Important: Les seves fulles tenen un alt contingut d’Omega 3, molt més que el que contenen altres vegetals similars i  a més a més conté : nutrients, vitamines, minerals ( potasi, calci, magnesi, ferro , fòsfor) ,  aminoàcids i antioxidants.

 

verdolagaplanta

Resum  dels consells bàsics :

  • Sol tot el dia
  • No tornar a regar fins que la terra no sigui seca.
  • No mantenir a la ombra.
  • No regar amb aigua molt freda.
  • No tenir el terra molt humit.
  • Mantenir 20 cm entre planta i planta.
  • Bon drenatge

 

 

 

Si voleu més informació sobre les seves propietats medicinals, aquí teniu aquest article:

“La verdolaga un super aliment medicinal oblidat”

 

Ja podeu venir a buscar vuestra verdolaga: recordeu a la botiga o us la portem a casa.