Loading...

Dia de Sant Jordi

by Floristeria Palmira, 15 Març, 2017

El nom de Jordi és un mot grec que vol dir : pagès.

La tradició diu que va ser un màrtir cristià que havia nascut a la Capadòcia entre els anys 275 i 280, fill d’una família de la noblesa rural i que va morir el 23 d’abril de 303 possiblement a Palestina.

El culte al sant es va estendre per Orient, a Catalunya  va ser durant el segle X  i al reste d’Europa al segle XI.

Durant el segle XIII , els reis catalans van mostrar-li devoció i n’és patró de Catalunya des de principis del segle XIX.

Durant la seva diada es cel.lebra el dia dels enamorats gràcies a la llegenda per la qual Sant Jordi va matar un drac per salvar a una donzella a la vila de Montblanc.

Aquí  teniu més informació sobre la llegenda del drac, la princesa, Sant Jordi i el roser.

http://www.montblancmedieval.cat/coneix/llegendes/santjordi

 

Rosa Flors Diadelarosa

La tradició mana regalar una rosa a la noia a qui s’estima. D’aquesta tradició ja se’n parla a la Fira dels Enamorats que es celebrava a la Barcelona del segle XV.

Cal afegir que aquest dia coincideix amb el dia del llibre , declarat per l’Unesco “Dia Mundial del llibre i dels drets d’autor”  des de  l’any 1995.

Coincideix amb la data de la mort de Cervantes, Josep Pla i William Shakespeare.

Es aquest doncs el motiu per el qual Catalunya s’omple de roses i llibres.

Com a curiositat sapigueu que Sant Jordi també és patró de  Gènova, Londres, Moscow, Grècia, Lituània, Palestina, Malta  entre d’altres països i ciutats.

 

 

Rosa, diadelarosa, roses

diadelarosa

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>