Loading...

La ponsètia, flor de Nadal

by Floristeria Palmira, 21 Desembre, 2016

La Ponsètia o flor de Nadal, és originària de Mèxic, de l’època dels asteques. Aquests la utilitzaven amb finalitats curatives i deien que era ” la flor que es mor i es panseix com tot el que és pur “.

Qui la va fer coneguda va ser el metge de California del Sud, el Doctor Joel Roberts Poinsset que en un dels viatges a Mèxic la va descobrir i la va començar a cultivar.

Ponsetia

 

 

 

 

 

És una planta d’interior, s’ha de procurar que no estigui en llocs freds de la casa.

Tampoc ha d’estar al costat d’estufes i fonts de calor.

Recordeu que necessita força llum natural, si està en un lloc molt fosc, les fulles cauran o es tornaran grogues.

Pel que fa a la forma de regar, és important tenir la terra humida però sense massa aigua, no hi ha de quedar toll. No mulleu les fulles. Entre un rec i l’altre, deixeu que es sequi.

flors santjoandespiQuan passi l’època de Nadal, podeu intentar conservar-la fins a la temporada vinent. Ja us avisem que és un procés complicat.  

Heu de traspassar-la  a un test més gran, la podeu perquè quedi altre cop petita, amb tiges de 10 cm , la regueu una mica més i l’aboneu cada cop que regueu i quan la temperatura exterior ja sigui suau, la podeu treure a l’exterior. Recordeu sempre amb molta llum.

És molt important i imprescindible i per aconseguir que les fulles que neixin es tornin vermelles, tenir-la completament a les fosques durant unes 10 hores diàries, durant uns quants mesos ,  si no el procés de floriment no funciona.

Certament és difícil !!  us animem a provar-ho!!!

Sort !!

 

Bon Nadal a tothom!!

Floristeria Palmira